Matte har varit arg inatt...

Inatt har matte varit arg och irriterad på "sin älskade Chili"...Tänka sig!!!
Chili fick titta på Jens taggmöss igårkväll och ville till slut döda dem...Hon högg visst i buren hörde jag Jens säga till matte.



Dessutom har hon sprungit runt i matte och husses säng och gnällt i sin iver på att få bita dem. Till slut fick hon sova i buren med Hulda.

Igår när matte kom hem och vi fick komma ut och kissa, mådde Anja illa. Hon kräktes tre gånger, och matte som stod brevid och tittade höll också på att kräkas...hennes ögon liksom tårades... Men det var kanske inte så konstigt för det hängde gult slem ut från Anjas mun. Det såg ut som om hon hade rabies!!! Efteråt gjorde Anja två kullerbyttor och sen givk hon in och åt mat. Alla vi andra fick också mat, men Anja fick först. Det tycker jag hon kan få när hon har mått illa.

Matte var sur på mig när hon kom in i vardagsrummet och såg vad jag hade gjort när ingen var hemma...bitit i tv-spelen! Hur kunde hon veta att det var jag??? Jag skämdes och kröp ihop i hallen. Hur kunde jag vara så dum att förstöra nåt när inte Tsarina var hemma? Anja förstör ju aldrig nåt...och småbjäbbarna var i köket...
Jaja...jag ska sluta! Jag är ju vuxen nu och måste ta ansvar över mina handlingar!

Hoppas vi får vara med och äta FREDAGSMYS i vardagsrummet ikväll! Det är så mysigt!!! Jag önskar mig majskrokar :)
Kramar i massor från jag

Jag mådde illa...

   

Igår mådde jag illa...så illa att det hängde ut slem från mina mungipor...Matte trodde att jag hade blivit stucken av en geting.
Matte tror säkert att jag är sjuk nu, för jag vet att hon såg att det var lite hundbajs, en klick, på hallgolvet. Det var inte jag, men hon kommer att tro det...Det var säkert Bibbi! Bibbi bajsar så ofta! Hon bajsar varje gång hon är ut! Hur kan det rymmas så mycket skit i en så liten hund? Jag fattar det inte!
Igår var Tsarina borta med hussarna på fotbolls-cup hela dan. Kan säga att det var ganska skönt faktiskt! Det vilade en frid över hela huset...ja över hela Bjurs kan jag säga utan att överdriva. Vi mös!!! Matte jobbade ute på gården, så henne såg jag knappt till alls under hela dan. Men vi vovvar låg ute på altan...
Matte såg en skabbräv igår som hon tog kort på. Den var utanför grannarna. Matte jagade bort den så att inga hundar ska bli smittade. Matte säger att det är synd om skabbrävar!!!

   

Hej då lilltå

Fnatt!!!!!

I morse när jag fick komma ut på första kisss-och-bajs-svängen kändes det som att jag skulle flyga iväg...det stormade jätte mycket!!! Jag älskar att känna så, så jag fick fnatt...jag sprang och sprang och ville aldrig sluta. Det känns så skönt att ta i så att gräset sprättar bakom mig, och matte skrattade och sa att det såg ut som om mina läppar skulle mötas i nacken!!! Så glad var jag att jag log mitt speciella nack-leende...
I förrgår fick jag sova med matte och Chili...Till en början fick jag ligga under täcket vid mattes fötter. Jag slickade på mattes fot tills jag fick kramp i tungan...och då fick jag gå ner:( Chili låg och visade tänderna åt mig och sa på hennes vis att jag fick skylla mig själv...Vaddå då, jag gjorde ju inget galet? Chili fick ligga brevid mattes kudde hela natten och så fort jag såg på henne visade hon tänderna...jäkla apa!
Matte har lovat att jag ska få följa med henne på jobbet nån dag när det regnar, och ligga i bilen och mysa och höra regnet utanför. Det blir nån fredag när hon inte jobbar så länge. Då brukar hon komma och ta ut mig så att jag får kissa, och ibland följer nåt barn med och tittar på mig...Jag gillar barn...särskilt större barn...inte små barn som nyss har lärt sig gå. Dom är läskiga och dom skriker...mycket! Matte har lovat att vi aldrig ska skaffa en sån.

Nu ska jag lägga mig brevid Hulda i lilla bian i köket och slicka på Huldas öra...
Kram från mig...

Hur dum får man va???

För tredje gången har Bibbi slickat på en groda...och för tredje gången ser det ut som om hon har rabies! Det är vitt skum runt hela munnen på henne och hon spyr...spottar och fräser...
Hon kan ju inte vara riktigt klok???
Matte tycker synd om henne och har gett henne A-fil, men hon bara spyr och spyr...Så matte får torka små vita pölar av fil och spya...nej förresten, vet ni vad den dumma lilla jäveln gör nu??? Äter upp pölarna...
Ja ja...Men JAG förstår mitt eget bästa och har ALDRIG slickat på nån groda. Jag har sett dom och nästan velat prova men låtit bli...och sen har jag känt mig stolt över mig själv! Tänk vilken fin hund matte har...JAG!!!

Puss och kram från Kleåpatrask

Jag heter numera Moster-Cleo...

Jag har blivit moster...till 10 fina valpar!!! Det är min syrra Nova i Kalix som har blivit morsa...Kan man tro! Det blev 4 pojkar och 6 flickor. Matte har visat mig dom på bild och jag tycker att de såg ut som marsvin. Matte och husse har bestämt att jag också ska bli mamma...och redan nästa år...Hur ska det gå? Oj oj...Men det är ju klart...Anja hjälper till...och Chili med. Chili får lära mig hur jag ska ta hand om dem och det där med amningen...
Matte tycker att gravida hundar är vackra! Men det kan inte jag hålla med om...bordrarna har ju sett ut som grisar när de har varit med valpar. Stora runda kroppar som vaggar fram och ett litet huvud...totalt oproportionerligt!!!
Jag ska minsann hålla mig i trim när det blir dags...inte äta onyttigt...röra på  mig...och sömnen...inte brusa upp och bli arg, för då kan man få missfall har matte sagt. Men tänk om jag vill ha missfall...tänk om jag inte tycker om att vara gravid...tänk om jag blir ful och vaggar fram som bordrarna...då kan det ju vara bra att brusa upp och bli arg?
Igår slogs Chili och jag! Det var om en kula hundmat inne på toan. Chili hittade den först, men eftersom matte har sagt att inte Chili tål den maten, tänkte jag vara barmhärtig och skona henne från att få klåda...så jag tog den!!! Och Chili blev rabiat!!! Och jag blev förbannad och tänkte bita henne!!! och Chili tänkte bita mig!!!...men då lyfte husse upp Chili och idioten fortsatte att morra och högg i luften efter mig... Snacka om grinig kärring...
Sen när matte fick höra vad som hänt sa hon att det säkert var jag som hade varit stygg, för Chili hon är ju så snäll och till freds med andra hundar...Hon skulle bara veta! Matte försvarar alltid Chili och skyddar henne mot allt...vilket svammel!!! Är man vuxen hund måste man klara sig själv!!!
En gång hörde jag matte säga att alla hundar utom jag har så starka överlevnadsinstinkter...och skulle vi springa bort så skulle inte jag klara mig...Undrar vad hon menade med det? Hon sa att jag liknar Peggy så mycket...bullisen de hade förut...den randiga. Jag vet inte om det är bra eller dåligt att likna Peggy?

Nu orkar matte och husse gå ut med oss igen! Jippi!!! Vi har varit upp på heden två gånger! Här om kvällen var vi där uppe och lekte kurra gömma!!! I LOVE IT!!! Jag är BÄST på kurragömma!!! Jag hittar dem alltid först!!! Vi sprang och lekte och hade jätte roligt. Nästa vecka börjar älgjakten så då kan vi inte vara i skogen lika mycket...bara på kvällarna! Men det är mysigt där på kvällarna. Då är det så fuktigt i luften och inte lika varmt som på dan...Och så är det så tyst på nåt sätt som jag gillar, jag behöver inte morra så högt...det hörs ändå i hela skogen...
Nu ska vi få frukost och sen bär det av ut på ängen...
Kram från lilla jag

RSS 2.0