Gissa vad det här är...



Kan ni gissa vad detta är???
Ingen har gissat rätt än...
Det är resterna av mattes burk med tandtråd. Det är bara lite blodig tandtråd kvar. Jag blödde lite i munnen för plastburken var lite vass.
Husse trodde att det var en kockoskaka...



Och så här ser en toarulle med mjukt papper ut just när jag har börjat smaka lite på den....

Kram från KLEÅPATRA

Rastlösheten brinner i min kropp...

Vet ni vad jag brukar göra när jag har tråkigt??? Leta reda på fulla toarullar och dra ut över hela huset...Jag älskar att riva i toapapper!!! Det liksom låter lite mysigt i mina öron...ett mjukt och skönt läte. I och för sig beror det lite på vad det är för papper. Mjukt papper låter mindre och hårt papper låter mer. Det halvmjuka är nog mysigast. Det brukar vara dubbelt papper. Jag gillar även papper som ligger i papperskorgen på toan...på dom kan det vara snor. Jag gillar snor! Det smakar gott. Det är godare med papper med snor på än nytt papper, för det är rätt smaklöst.
Vad som händer sen kan ni ju räkna ut...när matte upptäcker vad jag har gjort...Matte vill slå mig när jag letar i soporna...
Om jag håller fast rullen mellan framtassarna och drar försiktigt blir det ett fluffigt lager över hela huset. Gnager man blir det bara småbitar som kan fastna lite här och där.
Mitt stora mål är att få tag på en hel bal...gissa om jag skulle vara road i timmar. Kanske även nån mer hund här i huset skulle vilja hjälpa till??? Kanske Chili??? Hon är ganska busig fast hon är gammal...men hon säger alltid åt mig om jag gör fel. Hon vill alltid vara matte till lags...Den jäkla stjärtslickaren!!!
Ibland om Chili förstör nåt så får jag skulden. Chili har förstört en toarulle en gång och gissa vem matte var sur på???
Jo...naturligt vis mig!!! Jag tror Chili  hade planerat det för att få en reaktion av matte...
Jag har börjat löpa också, så nu är det trosan som gäller...med en tjock allways ultra i. Matte säger att allways ultra är av den bästa sorten...vet inte varför, men jag måste väl lita på hennes erfarenheter.
Oj...nån är i kylskåpet...ska dit å tigga skinka!!!
Hej då/Cleooooooo

Jag har ont!!!

Idag har vi varit på en härlig långpromenad på isen matte, husse, jag och alla de andra hundarna. Det var ganska halt så matte tillät oss inte att busa. Hon sa att vi kan fläka oss...FLÄKA, vilket fult ord!!! Det låter ju som att spy eller nåt liknade äckligt. Hon sa att det betyder att vi går ner i spagat utan att vilja det...och det är farligt, för sen kan vi få vara i spagat för restan av livet. Och det vore ju inte så roligt att ligga och spreta med benen hela tiden.

Iallafall så gick vi till holmen och där hittade jag ett träd som jag försökte hänga i...jag hoppade och försökte bita fast men det var jätte svårt...Matte och husse skrattade åt mig och sa att jag var helknäpp. Jag hoppade och hoppade och ramlade baklänges ner i snön flera gånger och varje gång jag ramlade ner skrapade jag mig i skruttan på den hårda skaren...det gjorde ont, men jag liksom ville så gärna hänga i trädet en stund...och några gånger lyckades jag hänga kvar några sekunder med benen dinglande ovanför snön. Då kände jag mig duktig och stolt över mig själv!!! Ingan av de andra hundarna kan det där som jag kan!!!

När vi kom in vilade vi hundar medan matte och husse gjorde årets polkagrisar. Sen kom matte på att jag hade skrapat skruttan, så gå kom hon och tittade där bak...och upptäckte att jag LÖPER!!! Då gick hon genast och hämtade Floras trosa och satte dit en binda. Sen satte hon den på mig och såg ut som om hon varit duktig och trodde att jag skulle bli glad...hon är ju pateisk!!! Glad...över en svart trosa??? Jag kan då säga att jag med alla tillåtna medel försökt få av mig eländet! Jag har skrubbat mig mot rumsbordet, strykt mig mot väggarna, rullat och gnuggat mig i sackosäcken...men den är kvar...puh!!! Jag vill inte löpa...det är inte kul att ha blivit kvinna. Det är tredje gången för mig nu...
Vilken tur att jag inte är en människa för då hade jag löpt 12 gånger varje år i ungefär 35 år. Jag löper ju bara 2 gånger om året i ca 10 år...STACKARS MATTE!!! Jag ska lova att alltid vara snäll mot henne när hon löper! det brukar liksom märkas på henne när det är dags...hon låter mer än vanligt och städar mer än vanligt.
Idag har jag retat Bibbi så mycket att matte blev arg!!! Jag har ju inte lovat att sluta retas med henne förrän till nyår. Det är ju faktiskt 11 dagar kvar....
Nu ska jag ta en liten tupplur innan middan...förresten , matte har gett mig en ny matskål, för jag grisade ut all mat från den gamla. Den här är STOR, DJUP och har BRANTA kanter!!! Så i morse for det inga kulor alls utanför...bra va???
Puss från Lilla Jag!

Mina nyårslöften!

Nu är det snart julafton säger matte. Hon har berättat att vi firar jul för att en pojke som hette Jesus föddes. Varför ska alla fira honom och ge paket åt alla människobarn? Varför kan inte alla fira mig när jag föddes den 17 maj? Det är ju iallafall hela norska befolkningenn som firar min föddelsedag...men det märker ju inte jag...dom är ju i Norge!
Matte pratar om ett konstigt ord...NYÅRSLÖFTEN!!! På nyårsafton ska man lova saker som man ska hålla resten av året. Hon har bett mig fundera igenom mitt liv lite och undrar om det finns några oönskade beteenden jag kan ta bort. Isåfall kan jag ju göra ett livslångt nyårslöfte av det tycker hon.
Jag har tänkt lite på det där och har kommit fram till följande:

¤ Sluta hoppa och stöta nosen i matskålen varje gång matte ska ge oss mat - matte tappar nästan skålen i golvet varje gång jag gör det och hotar mig att jag ska bli utan mat...

¤ Inte bita i möblerna som fortfarande är hela...

¤ Inte gömma mig när matte ska klippa mina klor...

¤ Inte skälla så högt när det kommer in nån i huset...

¤ Inte äta frusen skit och annat skräp ute...

¤ Aldrig mera kissa i mattes säng!!!

¤ Komma in på en gång när matte ropar på mig...

¤ Inte retas med Bibbi...

¤ Inte bita och samtidigt skaka i nåt levande, ex husses händer...

¤ Vara försiktig när jag biter småbett...

Oj...är det så här mycket jag ska förändra??? Jag känner mig nästan som världens sämsta hund....
Konstigt att jag överhuvudtaget får bo kvar hos min familj. Jag ska genast börja tänka på det här löftena!

Kram från Cleo

RSS 2.0