Hundträff!

Idag ska det bli hundträff i vår by...vi är 20 stycken hundar av 10 olika raser. Matte har lovat att det är jag som ska få följa idag...förra gången var det Anja och Chili för vi andra löpte. Vi ska till skogen och träna inkallning och spår, men om det är för varmt lovade matte att vi skulle bada istället.
Jag älskar ju att bada!!! I förrgår när det var varmt ute gick vi ner till vår strand och badade, matte, husse, Bibbi och jag. Det var stora gröna blad ute i vattnet som jag ville hämta åt matte, men det var så många upptäckte jag så jag orkade inte hämta alla...
Matte och husse har börjat fiska rätt så mycket. Det är inte kul alls för jag har aldrig fått följa dit. Det har Chili och Anja och Hulda fått göra...Matte tror att jag ska försöka följa efter när de kastar ut sina spön...jaja, matte tror så mycket...Undrar just om allas mattor är likadana???
I förrgår blev min bäska kompis Morris mamma. Matte som verkar vilja vara med överallt åkte dit och hjälpte till när det var dags. Matte sa att Morris var jätte duktig och inte sjåpade sig ett dugg. Morris fick 6 valpar. Tänk att hon är mamma nu...Hoppas hon vill fortsätta busa med mig som förr och inte blir en tråkig gammal border-tant...När matte kom hem från Morris luktade hon BLOD. Det kändes att hon hade försökt tvätta bort det, men det luktade jätte mycket iallafall. Alla vi hundar tuckte det var jätte spännande.
Här kan ni se Morris och hennes fina valpar:

Hej då från Lilla Jag

Jag hade tråkigt!!!!!...

Idag när matte och jag skulle ta en hundpromenad började det att regna...och jag som var så inställd på en prommis.
Jag hade så tråkigt och försökte härja igång Bibbi för att få ha lite kul...Matte blir skitsur och kastar saker på mig när jag retar Bibbi!!! Hon säger att inte Bibbi uppskattar mina skämt och att "Bibbi blir rädd"...Vad är det för svammel???
Egentligen så tänker jag försöka jucka på Bibbi, men det har liksom aldrig kommit så långt att det ens varit i närheten...
Iallafall så la jag mig på kökssoffan och surade lite...
     
När jag vaknade var solen framme och då fick Chili och jag följa med matte ut bakom huset...
      
Vi passade på att äta lite gräs...
Sen var vi inne i köket och jag gav Chili en massa småbett...Jag älskar att ge henne småbett!!! Det liksom känns så mysigt mellan mina tänder...med hennes sträva päls...
     
Chili och jag har blivit riktiga kompisar. Vi trivs ihop och brukar ofta sova i lilla runda biabädden i köket.
Jag tror att Chili och jag är mattes favorithundar - men en sak förstår jag inte...Chili får sova i mattes säng på nätterna!!!
Och i helgen sov matte, Jojjo, Anja och Chili i tält ute på gården...va??? Och inte jag...Fy sjutton vad taskigt av dom allihopa. Hade jag kunnat så hade jag bajsat i mattes säng då, men husse stängde in mig i min sovbur och på morgonen hade jag glömt mina lömska planer...
Nu ska jag krypa in i min sovbur och sova min skönhetssömn...Imorgon KANSKE husse och mattes nya bil kommer...Vad spännande och åka i den. Man matte sa att inga hundar i bilen förrän dom har köpt en rejäl hundbur...så att inte jag ska tugga söner något...Vad tror hon om mig egentligen?
Jag hörde att hon lovade Chili att hon skulle få en mjuk skön prinsessbädd i buren - det vill jag också ha...så det inte gör ont i kroppen när dom svänger och åker i guppen...
Go'natt alla mina vänner//Cleo

Vad är frihet???

Varför kan inte jag få vara lös och springa omkring ute hela dagarna??? Jag vill inte vara instängd...




Dom törs inte ens veva ner bilrutan...tror dom att jag ska hoppa ut eller?
Matte säger att jag inte kan vara lös ensam ute - bara när nån människa är med...För en del kör så fort över våran gård...
Och så tycker hon att jag jagar bilar...och att jag inte aktar mig för bilar...
När vi var på hundpromenad försökte jag hugga efter en bil. Matte blev jätte arg på mig och sa nåt om att bota mig...undrar vad hon menar med det???
Idag var det en skåpbil som körde rally här ute. Matte muttrade långa obegripliga ramsor om dårar och idioter. Sen gick hon ut och satte blommor på vägen så att ingen kan köra fort. Det går knappt att köra förbi alls...Men hon är snäll och omtänksam min MATTE!!!
Min dubbelgångare Peggy blev påkörd av postbilen en gång när hon lade sig bakom framdäcket i skuggan när matte pratade med postgubben....Och så blev hon överkörd av bondens stora betesputs...Matte säger att Peggy och jag måste vara samma hund...att jag är återfödd i en annan kropp...
Vi gör visst samma tokiga saker och så går vi passgång ibland. Synd att jag inte fick träffa Peggy...

Här ser ni Peggy och Chili. Peggys sista sommar...

Jo jag höll på att glömma att berätta sommarens största nyhet!!! Matte och husse ska byta bil...Här ser ni den:
 

Många varma hundkramar från Cleo Wikström

Avslutning på rallylydnad II!

Ikväll har det varit avslutning på rallylydnad II, som jag och matte gar gått. Vi kollade först igenom alla skyltarna vi har lärt oss. sen fick vi gå en bana.
Eftersom jag löper var jag tvungen att ha en trosa på mig för att inte hanhundar ska bli läskad av mig...det svåra är att jag så lätt glömmer boer att jag har en trosa...så därför kissade jag i den. Matte tog av mig den och la den ute, så jag fick gå banan utan trosa. Därför kunde inte Simba koncentrera sig ordentligt när han skulle gå banan. Han bara nosade där min trosa hade legat...sen blev jag nödig och satte mig och sket mitt bland allihopa, så matte fick plocka upp det med en bajspåse...och då luktade hon på sina händer efteråt som hon alltid gör när hon har plockat upp hundbajs.

Här kan ni se lite bilder från ikväll. Klicka på dem så blir de större:
   
   
     Yvonne!

När matte lämnar mig utan tillsyn gråter jag efter henne. Även fast hon hotfullt ber mig sluta, kan jag inte vara tyst...det är så hemskt när hon går iväg - utan mig...jag vill ju vara med henne överallt!!! Även fast det är läskigt att följa med in på toaletten så gör jag hellre det än väntar ensam utanför...kan hon inte fatta???
Nu ska jag sova för min hjärna känns helt tom och utarbetad...
Kram från Cleo

RSS 2.0