Hungriga hundar...

                                                                      
Matte säger att hennes räddare i nöden är en burk sparris...det har jag hört många gånger nu!!!
Igår fick alla hundar hemma hos oss dela på en burk...
Vi hundar var ensamma hemma för matte och husse jobbade. När småhussarna hade åkt bort också passade jag och Chili på att rensa sopskåpet i köket...
Om ni visste vad mycket gott en hink full med sopor kan innehålla...mjölkpaket med några droppar sur mjölk, papper med snuva i, plastpåsar med spår av köttfärs, en burk med halvrutten räksallad, godispapper, filpaket, mm...men det godaste av allt var nog en tom tub med Svennes Kaviar. Jag åt upp nästan hela, med metall och kork och allt gott inuti. Det var inte så mycket kvar i den, men det som fanns luktade jätte gott!!! Matte säger att Kaviar luktar analsäck!!!
Iallafall blev det full aktivitet hemma när de kom hem. Jesper dammsög och matte skurade medan de svor och muttrade en massa olämpligheter. Sen fick vi sparris. Tur att det är gott iallafall!
Matte säger att hon är för snål för att åka in med alla 5 hundar till djursjukhuset under jourtid...Vaddå, älskar hon oss inte eller??? Är det inte värt det??? Betyder vi inte mer än en burk sparris???
Nå iallafall så har matte varit ute med oss idag och tittat i vårat bajs. Hon kom så nära med sin pannlampa att det riktigt syntes hur skiten rök... Hon måste ju vara pervers som gör så...
Ingen verkar ha ont i magen än iallafall, men vi får se hur det är imorgon. Det brukar ju ta ett tag innan allt vandrat den långa tarmen ut...
Kram från Kleåpatra

AH/HD och magröntgen röntgen ör utförd!!!


I morse väkte matte mig och sa att jag inte skulle få nån frukost...för vi skulle åka till djursjukhuset och fotografera mina höfter och mina armbågar. Om man har ätit när man sover hos veterinären kan man kvävas sa matte. Men det är ju för väl att man inte kan kvävas här hemma...eller kan man det???
Så jag sträckte på mig och gick ut och kissade och bajsade och sen skulle vi åka...
Jag kände mig väldigt skeptisk till det hela, så jag höll mig undan så gott jag kunde här inne i huset. Matte var tvungen att hämta mig uppe i min bur med kopplet när vi skulle åka. Det har aldrig hänt förr.
Ibland känns allt så skumt på nåt sätt och då vägrar jag vara med...
Sen var det läskigt i bilen också med vindrutetorkarna....jag hatar VINDRUTETORKARNA i bakrutan!!! I volvon fick jag träna mig på vindrutetorkarna fram, men det här gillar jag INTE!!!
När vi kom fram till djursjukhuset presenterade jag mig genom att hoppa upp med framtassarna på disken och visa mig för tjejen där bakom. Matte drog ner mig och så fick vi gå in i ett eget rum. Dit kom veterinären Bosse och lyssnade på mitt hjärta. Det lät bra! Sen fick jag en sömnspruta...
Jag kände nästan medesamma att jag ville sova, så matte la omkull mig på golvet och sen minns jag bara diffusa saker.
   
   
Matte berättade att de bar in mig till röntgenutrustningen och fotade först höfterna och sen armbågarna.
   
   
När allt var klart och veterinären tittade på bilderna sa han att han ville ta en bild på magen också för det var en spik i magen...kanske var det därför jag mådde så illa att jag kräktes 10 gånger i förrgår...???

Men han sa att det såg bra ut och att jag skulle kunna bajsa ut spiken utan problem...den är till och med på väg ut sa han...Sen fick jag träffa mattes stora idol veterinären "farbror Lasse". Lasse kan allt säger matte!!! Och då kan han det. Jag fick även träffa Lasses fru "tant Sanna".
Och nu har vi kommit hem och matte gav mig mat...mums...det var riktigt gott!!! Min husse Jesper har pysslat om mig och lagt mig i rummet i min gula sackosäck, så idag blir det en varm och mysig dag framför tv:n.
Kram från Cleo

Jag har gjort illa mig!!!

Nu tycker jag faktiskt lite synd om mig själv...
Jag var ute i skogen med husse och Anja och då rev jag mig på nåt som var vasst. Husse hörde att jag gnällde till, men brydde sig inte...Hade det varit Anja hade han nog lyssnat mer...
När vi kom hem såg matte direkt att nåt hade hänt med mig, för Chili tvättade mitt sår som värsta sjuksystern. Hon är den bästa på att vårda oss andra...
Matte blev förskräckt och bad hela familjen komma och titta på mitt sår. Hon sa att det är lika stort som en 5-krona.



     
Men matte är också bra på att vårda...hon tvättade rent såret och sen hämtade hon ett blått linne som jag skulle ha som skydd mot vårdande tungor...
JAG HATAR DET BLÅA LINNET!!! Det gör mig galen. Det enda jag försöker göra hela tiden är att få av mig eländet...jag gnider mig mot stolarna i köket och lyfter upp rumsbordet så att det vandrar omkring. Sen gör jag kullerbyttor i runda bia-bädden...men LINNET ÄR KVAR!!!
Iallafall har matte berättat för mig att såret ser fint ut och har börjat ta ihop i kanterna. Jag  har fått lte skavsår av linnet...SÅ NU SLIPPER JAG DET!!! Yippiiiiii!!!

Be till vår hund-Gud att det ska bli bra snart...
Kram från Cleo

Husse...

Jag kan inte riktigt förstå varför husse undviker mig när han är naken??? Med kläderna på är han hur mysig och kelsjuk som helst...men när han är naken försöker han bara vända sig om hela tiden. Kan det bero på att jag har försökt komma åt "det" som hänger på hans framsida??? Jag liksom fick syn på "det" en gång när han hade duschat, och då tänkte jag fånga "det". Matte ser inte ut likadan. Där hänger det inte nåt och dinglar...
Kram från Cleo

Höstmys!!!

Det känns att det börjar bli höst...jag har ju varit med om en höst tidigare och då kändes det så här:
Det är kallare ute
Det är regnigt och blött...mina tassar tycker inte om kallt regn...min kropp blir frusen.
Kvällarna kommer så fort...och då vill jag kura ihop mig med en vän...jag känner mig sömnig. Jag brukar mysa med Chili och två nätter i rad har jag sovit med lill-husse, Jonatan i hans säng...MYSIGT!!!
Det är jätte varmt och skönt inne...ungefär 26 grader, för husse eldar med ved. Han vill nog inte att jag ska frysa inne.

Och så är det lugnare hamma!!! Matte hittar inte på lika mycket...hon ränner mindre och är hemma mer!

Vi går fortfarande långpromenader med Bjurshundarna...När vi var ute sist var Nemo extra besvärlig. Jag fick rent av försöka bita honom...hade hår i munnen. Varför kan han inte bry sig om nåt annat än min rumpa? De andra har ju också rumpor...så varför just MIN??? Nästa gång ska jag skrämma honom så att han fattar att det är allvar!

På söndag är det amstaffträff igen!!! Hoppas det kommer många så att jag får se om nån är sötare än jag (matte säger att jag är den finaste av alla)...eller om det kommer nån snygg kille? Om det kommer nån snygging hoppas jag att min rumpa luktar godast där också!!!

Den här månaden ska jag till veterinären. jag har inte varit där så många gånger...bara när jag ska vaccineras. Den här gången ska mina höfter och armbågar fotograferas. Matte vill veta att allt är OK om vi ska prova weight-pulling. Då får man dra däck och kedjor. När man drar däck byggs musklerna upp och matte säger att jag tränar mitt psyke genom att dra kedjor, för det skrammlar så mycket.
Matte säger att jag kanske ska få egna valpar i framtiden om allt ser bra ut i mina leder...KUL!!!


RSS 2.0