Smått och gott...

Ikväll har matte klippt klorna på alla oss stora hundar. Jag hatar när hon ska göra det på mig...jag gör ju allt för att nöta ner klorna naturligt:
¤ Bäddar i min bur...
¤ Gräver trädgården...
¤ Krafsar på ytterdörren...
¤ Gräver på rumsmattan...

Men hon säger att det inte räcker!!! Förra gången klippte hon mig i en pulpa, och jag fick verkligen PANIK!!! Så nu har dom fått för sig att jag ska ligga på rygg medan matte klipper.
Jag sprattlade som en galning så hon kunde inte klippa alls. Då ställde sig matte med rumpan i ett hörn och klämde fast mitt huvud mellan benen så att mitt huvud var inne i hörnet. Och då gick det...

Alla andra hundar verkar njuta av att få klorna klippta. Anja brukar till och med somna...det fånet!

Matte sa att jag var äcklig igår, för när vi skulle gå in i våra burar och sova upptäckte hon att jag hade spytt i min bur.
Jag hade mått illa natten innan för i förrgår betade jag gräs.
Matte sa att det jag hade spytt upp såg ut som ett trast-bo. Det bestod av en stor gräs-boll, lite hundmat och lite jord, så hon hade faktiskt rätt i att det såg ut som ett fågelbo. Det stank om det också...spya luktade det, så det var bra att matte bar ut det från buren så att jag kunde sova i den.
Nu har matte och husse renbäddat i sina sängar, så nu lär det dröja innan jag får sova med dom...men Chili får sova där med dom ialla fall, för hon har varit med om en traumatisk upplevelse säger matte. Den klanten har gjort illa sig igen. Den här gången har korsbandet gått av i vänstra knät så hon är dessutom opererad.
Chili sa nåt om att det kan ta 6 månader innan hon är bra igen!!! Ska hon få sova i sängen i ett halvår??? Orättvist!!!
Förra gången hade hon höftkulan ur led, men det är länge sen. Det tog också lång tid att bli bra för henne och i samma veva var det en sena som hade nötts av...ja jag säger då det...Gamlingar...då kommer krämporna...och privilegierna!!!

Jag har ju varit på 2 hundutställningar också!!! Först var vi i Piteå på en stor utställning med massor av hundar. Matte var helt säker på att jag skulle vinna hela utställningen...och det trodde jag också, men icke det...man åkte väl ut med en 2:a.
Vi blev så besvikna att jag tänkte bita domaren och matte tänkte välta domartältet...Men då sa husse ifrån på skarpen!!! Inte för att han var på domarens sida, utan jag och matte tror att han skulle ha blivit generad om vi hade ställt till det.
Så vi packade in oss i bilen och for hem...med som man säger, skägget i brevlådan.

Den andra utställningen var i Älvsbyn. Det var mest som en träning för mig och Tsarina. Chili var också med...som veteran. Chili gillar att visa upp sig och vicka på rumpan åt de andra hundarna som tittar på. Det ser ut som att hon säger:
"Far hem ni andra byrackor...jag är ju ändå snyggast!!!" Och hon blev 2:a bästa veteran!!! Det kommer hon att leva på resten av sitt liv.
Tsarina skötte sig också bra. Hon lät domaren ta i henne och se på hennes tänder, så hon blev också bra placerad.
...Och jag blev bäst i rasen...av 2 amstaff tikar. Jag var faktiskt mycket tjusigare, och fast det regnade hela tiden var jag snygg, ståtlig och urläcker. De' ni!!!

Nu ska jag krypa ner i soffan och sova.../Kram

Kommentarer
Postat av: Marie

Härligt med en liten uppdatering! :) Ska ni till skeå och ställa i augusti?

2009-06-09 @ 07:15:03
URL: http://rudies.blogg.se/
Postat av: Nemo

Härligt att få hänga med i ert liv, trots att vi bor så nära :)... skulle behöva få fingrarna ur... och ta oss en hundpromenad... jag lääääängtar :) Ajdu...stackars Chili...skicka en krya på dig kram från oss... Kul att det gick bra i Ä-byn - men inte så konstigt med så snygga damer ;)... den andra dommarn hade nog bara en dålig dag :P... Kram

2009-06-16 @ 22:18:44
URL: http://bergstedts.blogg.se/
Postat av: Helen. Ozzys matte

vilken härlig blogg ni har, suttit och läst igenom många inlägg och fått mig ett gott skratt. :) Ställer ni ut fortfarande? :)



/Helen

2009-08-28 @ 18:12:54
URL: http://staffen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0